Zapekaná uhorka so syrovou krustou

1 min
07. dec'21
Zapekané uhorky sú v našej kuchyni netradičným jedlom, no napríklad v takej Ázii si ich nevedia vynachváliť. Zapekaná uhorka so zemiakmi je vynikajúca aj vďaka syrovej kruste a pochutnajú si na nej aj rodičia. Nezabudnite z uhoriek odstrániť semiačka, ktoré sú ťažšie stráviteľné a malým deťom môžu spôsobiť koliku.
Počet porcií
 2
Ingrediencie
  • 160 g uhoriek
  • 60 g zemiakov
  • 20 g strúhaného syra
Postup

Zemiaky ošúpte, opláchnite a nakrájajte na približne centimeter veľké kocky. Ošúpte aj uhorku, prekrojte ju napoly, odstráňte semiačka a takisto ju nakrájajte na kocky. Zeleninu vložte do parného variča (uistite sa, že uhorka je dole, pretože sa uvarí rýchlejšie ako zemiaky a para v parnom variči vzniká hore). Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte.

Medzitým si predhrejte rúru na 200°C. Do vyhriatej rúry vložte zapekaciu misu, v ktorej budú navrstvené uvarené uhorky a zemiaky, pričom vrchná vrstva bude čisto syrová. Pečte približne 15 minút, alebo kým nie je syr upečený dozlatista.