Zažite epické vodné bitky s vodnými pištoľami Spyra

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
19. júl'24

Hviezdne vojny sú minulosťou, teraz prichádzajú vodné vojny! Zažite ultimátne vodné prestrelky s vodnými pištoľami Spyra a pripravte sa na nové zážitky s rodinou, priateľmi či kolegami. Rozdeľte sa do tímov, nabite, zamierte, páľte a počítajte s tým, že voda bude naozaj všade.

Modrí proti červeným, rodičia proti deťom, chlapci proti dievčatám… Nezáleží na tom, kto bude tvoriť jednotlivé tímy, najdôležitejšia bude zbraň. Epické vodné bitky odteraz zažijete vďaka nemeckej značke Spyra, ktorá vie, ako na to.

Kto za tým stojí?

Partia mladých ľudí začala už v roku 2016 s vývojom prototypovej vodnej pištole a vďaka úspešnej crowdfundingovej kampani na platforme Kickstarter priviedla na trh v roku 2020 automatickú vodnú pištoľ SpyraOne, ktorá sa stala veľkým hitom. Prémiové vodné pištole s technológiou SpyraBlast zmenili pohľad na vodné pištole, a to nielen v prípade laikov, ale aj profesionálnych hráčov.

Pamätáte si ešte, ako vyzerali vodné bitky v 90. rokoch? Jednoduché a nie až také výkonné vodné zbrane síce dokázali premeniť akúkoľvek vodnú bitku na zážitok, ale predsa tomu niečo chýbalo. A to niečo nájdete v najvýkonnejšej vodnej pištoli na svete od značky Spyra. Ponorte sa do sveta plného vzrušujúcich vodných bitiek a objavte neuveriteľnú silu, presnosť a jednoduchosť používania vodných pištolí Spyra. Pozrite sa s nami na to, ako jednoducho sa používajú a vyberte si tú, ktorá najviac vyhovuje vašim zručnostiam.

Vodné bitky Spyra

SpyraLX s manuálnym nabíjaním

Chcete získať náskok a bojovať vo vodných bitkách ako profík? Naše pokyny vám krok za krokom ukážu, ako používať vodnú pištoľ SpyraLX s manuálnym nabíjaním:

1. krok - Ponorte zbraň SpyraLX do nádoby s čistou vodou z vodovodu. Vysúvajte a zasúvajte zadnú rukoväť ako pri pumpovaní, čím do pištole dostanete vodu.
2. krok - Keď sa indikátor hladiny vody prestane pohybovať smerom nahor, prestaňte s pumpovaním.
3. krok - Uistite sa, že pred použitím zbrane je zadná rukoväť úplne zasunutá.
4. krok - V prípade, že je pištoľ úplne “vybitá” a má prázdnu nádrž, takisto ju ponorte do nádoby s vodou, ale pri pumpovaní zadnou rukoväťou zároveň stláčajte spúšť. Tento krok opakujte, kým sa indikátor neprestane pohybovať ako v kroku číslo 3.

Pri pumpovaní vody do zbrane môže dôjsť aj k tzv. pretlaku. Ten nastáva vtedy, keď je nádržka preplnená vodou a pri streľbe z nej vychádzajú len malé kvapôčky. Nemusíte však hneď stresovať, stačí opakovane stláčať spúšť, kým sa pretlak neuvoľní a pištoľ bude opäť strieľať normálne.

Po ukončení hry sa treba uistiť, že nádrž pištole je prázdna. Opakovane vysuňte a zasuňte zadnú rukoväť, aby ste odčerpali zvyškovú vodu a zbraň odložte.

SpyraTwo so silovým výstrelom

Tak ako pri zbrani SpyraLX, aj používanie pištole SpyraTwo je jednoduché a intuitívne. Táto séria zbraní Spyra je však elektronická, preto je zaobchádzanie s ňou trochu iné:

1. krok - Pred prvým použitím je potrebné nabiť zbraň, a to po dobu minimálne 5 hodín.
2. krok - Tlačidlo na zapnutie/vypnutie zbrane sa nachádza priamo pod rukoväťou, kde je aj port na nabíjanie prostredníctvom USB-C kábla.
3. krok - Nádržka na vodu zbrane SpyraTwo sa dopĺňa automaticky. Zbraň stačí ponoriť do nádoby s čistou vodou a vysunúť spúšť. Na displeji počas “nabíjania” uvidíte, ako rýchlo sa voda dopĺňa.
4. krok - Konečne sa dostávame k tej zábavnej časti. Ak chcete na nepriateľa zaútočiť klasickou streľbou, stlačte spúšť a zo zbrane vystrelí individuálny prúd vody. Nabitie každého ďalšieho výstrelu trvá 1,1 sekundy.
5. krok - SpyraTwo disponuje aj možnosťou silového výstrelu. Ten docielite tak, že spúšť podržíte tri sekundy.

Aj túto zbraň treba po ukončení hry vyprázdniť a uskladniť. Nádrž na vodu je prázdna vtedy, ak displej zobrazuje dve nuly. Po vodnej bitke sa preto uistite, že zbraň je prázdna a podržte spúšť cca 5 sekúnd. Uvoľnite a na displeji by sa mali objaviť dve vodorovné čiarky.

Máte pocit, že pištoľ SpyraTwo nefunguje správne? Možno potrebuje iba malý reset. Stlačte tlalčidlo na zapnutie/vypnutie a podržte ho aspoň 6 sekúnd. Na displeji by sa mali zobraziť dve blikajúce hranaté zátvorky. Vystreľte zo zbrane klasický výstrel - môže sa stať, že voda sa dostala niekam, kam sa dostať nemala. Po reštarte sa na displeji zobrazí stav hladiny vody a stav batérie.

Legendárna SpyraThree pre profíkov

Najnovšia a najviac premakaná zbraň od značky Spyra nesie názov SpyraThree. Číslo tri v názve neevokuje iba poradové číslo zbrane, ale aj 3 módy streľby:

  • Open Mode – klasická streľba
  • Burst Mode – potiahnutie spúšte uvoľní 3 výstrely za sebou
  • League Mode – ide o oficiálny mód pre Spyra turnaj. Rýchlosť streľby je obmedzená, ale stlačenie spúšte uvoľní silný výstrel do vzdialenosti 15 metrov.

Medzi jednotlivými režimami streľby môžete prepínať na boku zbrane nad spúšťou. Údržba a uskladnenie pištole SpyraThree je rovnaké ako pri zbrani SpyraTwo.

Nezáleží na tom, za aký tím budete hrať. Najdôležitejšie je to, že s akoukoľvek vodnou pištoľou Spyra zažijete kopec zábavy, adrenalínu a najmä najepickejšiu vodnú bitku v histórii. Tak smelo do toho!