Treska, chudá ryba, obsahuje málo tuku, no vďaka smotane na varenie dodáte deťom všetky živiny, ktoré pokryjú ich denné výživové potreby. Zaujímavým prekvapením je v tomto recepte horká chuť grapefruitu, ktorý je bohatý na vitamín C, ďalší vitamín nevyhnutný pre správny detský rast a silnú imunitu.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 30 g tresky
- 200 g zemiakov
- 3-4 mesiačiky grapefruitu
- 1 čajová lyžička smotany na varenie
- ¼ strúčika cesnaku
Postup
Zemiaky ošúpte, opláchnite a nakrájajte na kocky. Dôkladne vykostite rybu a tiež ju nakrájajte na malé kúsky. Spolu so zemiakmi vložte tresku do parného variča, pridajte cesnak v nástavci na koreniny, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Uvarenú tresku a zemiaky rozmixujte spolu so smotanou na varenie, pridajte ošúpaný grapefruit a ešte raz dôkladne premixujte. Aj pri tomto recepte platí, že starším deťom nemusíte jedlo mixovať, ale môžete ho podávať v celku.