Nenahraditeľná chuť feniklu sa obľube teší najmä v juhovýchodnej časti Francúzska. Táto zelenina, ktorá chuťou pripomína aníz, má nízky obsah cukru a ľahko sa trávi. V kombinácii s treskou, ktorá má vysoký podiel vitamínu D a omega-3 mastných kyselín, vytvoríte chuťovo zaujímavé, no zároveň výživné jedlo.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 160 g feniklu
- 60 g zemiakov
- 20 g tresky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
Fenikel umyte pod tečúcou vodou, odstráňte vrchné listy a odrežte spodnú časť s korienkami. Zvyšok feniklu nakrájajte na menšie kocky. Takisto ošúpte, opláchnite a nakrájajte aj zemiak a na rovnako veľké kúsky nakrájajte tiež rybu (ktorú treba vopred vykostiť). Všetky ingrediencie vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Na záver všetky uvarené suroviny spolu s olivovým olejom rozmixujte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.