Nízkotučná treska bohatá na omega-3 mastné kyseliny a vitamín D tvorí so zelerom a polentou skvelú kombináciu. Vďaka kukuričnej polente bude treska na farmársky spôsob mierne zrnitá, takže detské chuťové receptory budú mať o nový zážitok postarané.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 160 g čerstvého stopkového zeleru
- 30 g polenty
- 10 g tresky bez kostí
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
Zeler umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Tresku dôkladne skontrolujte, aby v nej neostali žiadne kosti a takisto ju nakrájajte. Spolu so zelerom a polentou dajte tresku do nástavca na ryžu, do ktorého vlejte aj 45 ml vody a nástavec umiestnite do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť na pare. Po uvarení sceďte vodu, pridajte olivový olej a rozmixujte na pyré. Ak máte pocit, že pyré je veľmi husté, prilejte vodu a opäť krátko mixujte.