Chrumkavé teľacie kúsky s pohánkou

1 min
07. jún'22
Pre dospelých sú uhľohydráty často strašiakom, ktorý pridáva na váhe, no pre deti predstavujú zdroj dôležitých živín, ktoré im pomáhajú správne rásť. Práve vďaka ryži a pohánkovým vločkám bude toto jedlo bohaté na uhľohydráty a v spojení s ľahko stráviteľným teľacím mäsom bude jedlo vhodné aj pre deti.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 180 g mrkvy
  • 30 g teľacieho mäsa
  • 15 g pohánkových vločiek
  • 15 g ryže
  • maslo
Postup

Mrkvu ošúpte, opláchnite a nakrájajte na kolieska, potom na menšie kocky nakrájajte aj teľacie mäso. Mrkvu s mäsom a ryžou vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť.

Medzitým na suchej panvici zľahka opečte pohánkové vločky. Tie potom rozmixujte spolu s uvarenou mrkvou, ryžou a teľacím. Na panvici rozohrejte maslo, pridajte rozmixovanú zmes a pomaly opražte. Zo sporáka ju odstavte vtedy, keď sa začne mäso oddeľovať a vytvorí chrumkavé kúsky.