Tekvica aj napriek svojej sladkastej chuti pripomínajúcej gaštany patrí k zelenine. Práve preto samotné tekvicové pyré neobsahuje dostatok sacharidov, takže na pomoc prichádza krupica z tvrdej semolinovej pšenice. Tá jedlu dodá všetky potrebné živiny, z ktorých deti čerpajú energiu na zábavnú hru a správny vývin.
Počet porcií
2
Ingrediencie
- 170 g maslovej tekvice
- 30 g krupice
- 10 g šunky
- 3 čajové lyžičky smotany na varenie
Postup
Tekvicu dôkladne umyte, prekrojte napoly a pomocou lyžice odstráňte všetky semienka, následne ju nakrájajte na menšie kocky. Do parného variča vložte v nástavci na ryžu krupicu ponorenú v 45 ml vody a pridajte aj nakrájanú tekvicu. Dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Na záver uvarené suroviny spolu so šunkou rozmixujte a podávajte poliate smotanou na varenie.