Tekvice patria medzi výnimočné druhy zeleniny, a to práve preto, že deti ich málokedy odmietajú. Ich dužina je totiž jemná a sladká a presne spĺňa požiadavky detí. Z výživového hľadiska tekvice obsahujú najmä beta-karotén, no sú tiež zdrojom fosforu, druhého najdôležitejšieho minerálu v tele, ktorý spolu s vápnikom prispieva k správnemu rastu kostí.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 140 g tekvice
Postup
Tekvicu prekrojte na polovicu a pomocou lyžice odstráňte semienka. Nakrájajte ju na kocky vo veľkosti približne 1x1 cm a vložte do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte 15 minút variť. Po uvarení sceďte vodu a tekvicu rozmixujte na kašičku. Ak je kaša príliš hustá, prilejte vodu, v ktorej sa tekvica varila a ešte raz premixujte.