Aj obyčajná sviečková môže vďaka malej zmene chutiť úplne inak, a predsa stále úžasne. Okrem chuti je však toto jedlo takisto výživné - sladké zemiaky v sebe ukrývajú množstvo škrobu a exotická kurkuma je vo svete známa najmä svojimi antioxidačnými vlastnosťami.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 100 g sladkých zemiakov
- 100 g póru (bielej časti)
- 10 g bravčovej sviečkovice
- ½ čajovej lyžičky kurkumy
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
Sladké zemiaky ošúpte, opláchnite a nakrájajte na kocky o veľkosti 1x1 cm. Bielu časť póru a mäso takisto nakrájajte na menšie kúsky. Zeleninu a mäso vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Po uvarení zlejte časť tekutiny a zvyšok spolu s olivovým olejom a kurkumou dôkladne mixujte, až kým nedosiahnete konzistenciu kaše. Podávajte ozdobené nakrájanými zelenými pierkami póru.