Zemiakové pyré so sardinkami

1 min
14. sep'21
Tento recept je obzvlášť bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravý vývin mozgu. V tomto pyré ich nájdete zastúpené v živočísnej, ale aj v rastlinnej forme, keďže čerstvá rukola obsahuje veľký podiel omega-3, ale aj omega-6 mastných kyselín. Takisto posilňuje imunitu, je protizápalová a dokonca chráni zrak.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 10 g sardiniek v oleji
  • 60 g zemiakov
  • 60 g rukoly
  • 1 čajová lyžička sardinkového oleja
Postup

Zemiak ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na kocky veľké asi 1x1 cm. Zo sardiniek odstráňte kosti a takisto ich nakrájajte. Spolu so zemiakom ich vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Rukolu nasekajte na menšie časti a spolu s uvarenými surovinami a olivovým olejom rozmixujte na pyré. V prípade potreby dolejte vodu a opäť mixujte, kým nie ste s konzistenciu úplne spokojní.