- 300 g koreňového zeleru
- 1 menší zemiak
- ½ jabĺčka
- 80 g krvavničiek
- 10 g masla
- 2 polievkové lyžice smotany na varenie
Zeler a zemiak ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kocky. Dajte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a varte 15 minút.
Jabĺčko takisto ošúpte, prekrojte na polovicu a na guľatej strane nožom narežte do tvaru šachovnice. Na panvici rozohrejte trošku masla a položte naň jablko. Jemne ho z oboch strán opečte, no otáčajte ho opatrne, aby sa nerozpadlo. Vhodné sú na to jablká odrody Fuji, no použiť môžete, samozrejme, aj iné.
Uvarenú zeleninu sceďte a rozmixujte spolu so zvyšným maslom a smotanou na varenie, čím vznikne krémové pyré. Na záver na panvici z oboch strán orestujte nakrájanú krvavničku a ešte teplú podávajte so zelerovým pyré a skaramelizovaným jabĺčkom.