- ½ menšieho baklažánu
- ½ menšej cukety
- ¼ červenej papriky
- ¼ zelenej papriky
- 1 paradajka
- ¼ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vetvička tymiánu
- 1 vavrínový list
- ½ čajovej lyžičky paradajkovej šťavy
- ½ čajovej lyžičky cukru
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 filet z tresky
- pár lístkov bazalky
Baklažán, cuketu, zelenu a červenú papriku a paradajku opláchnite a nakrájajte na malé kocky. Ošúpte cibuľu a cesnak a nasekajte nadrobno. Takto pripravenú zeleninu vložte do parného variča v poradí paradajka, cibuľa, cesnak, cuketa, paprika a baklažán (poradie je dôležité kvôli pare, ktorá preniká zhora dole a zelenina sa tak uvarí rovnomerne). Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť.
Kým sa zelenina varí na pare, pripravte si tresku: filet posypte múkou a pomaly opečte na panvici s trochou olivového oleja. Z jednej strany tresku opekajte, kým nie je zo spodu upečená dozlatista. Potom ju otočte a zľahka (iba cca 10 sekúnd) opekajte na druhej strane.
Predhrejte rúru na 180°C. Uvarenú zeleninu sceďte a zmiešajte s tymiánom, vavrínovým listom, paradajkovou šťavou, cukrom a olivovým olejom. Túto zmes dajte do zapekacej misy a pečte pri teplote 180°C približne 20 minút. Po dvadsiatich minútach položte na ratatouille predpečenú tresku a pečte ešte 8 minút. Po vybratí z rúry pokvapkajte olivovým olejom, posypte lístkami bazalky a podávajte.