- 60 g paradajok
- 80 g cukety
- 35 g žltej papriky
- 80 g baklažánu
- 30 g teľacieho mäsa
- ¼ cibule
- ½ strúčika cesnaku
- 1 čajová lyžička olivového oleja
V kastrólčeku priveďte vodu k varu a na cca 30 sekúnd do nej ponorte paradajky. Následne ich schlaďte v studenej vode, ošúpte a prekrojte na polovicu. Cuketu, baklažán a papriku opláchnite, odstráňte prípadné semiačka a nakrájajte na kocky. Ošúpte cibuľu a nasekajte ju nadrobno a cesnak vložte do sitka na bylinky. Všetky ingrediencie vložte do parného variča v tomto poradí - rajčiny, cuketa, paprika, baklažán, cibuľa a nakoniec sitko na bylinky s cesnakom. Do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a spustite proces varenia.
Medzičasom si nakrájajte teľacie mäso na malé kúsky a zľahka opečte na panvici bez tuku. Premiešajte ho s uvarenou zeleninou, dajte do zapekacej misy a pečte v dobre vyhriatej rúre pri teplote 170°C asi 20 minút. Upečené ratatouille pokvapkajte olivovým olejom, nechajte trochu vychladnúť a podávajte.