- 50 g póru (bielej časti)
- 80 g mrkvy
- 250 g zemiakov
- 1 kačacie stehno
- 10 g masla
- 20 ml smotany na varenie
- 1 čajová lyžička horčičných semienok
- 1 polievková lyžica kačacieho tuku
- ½ pohára slepačieho vývaru
Bielu časť póru nakrájajte na kolieska a ponorte na pár minút do octovej vody. Mrkvu ošúpte a takisto nakrájajte na kolieska, takisto ošúpte a nakrájajte aj zemiaky a vložte do parného variča spolu s pórom a mrkvou. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť na pare.
Smotanu na varenie zohrejte v malom kastrólčeku, pridajte soľ a čierne korenie. Uvarené zemiaky sceďte, popučte a zľahka opečte na suchej panvici (zemiaky sa nemajú pripiecť), pridajte smotanu s maslom a premiešajte. Po chvíli do zemiakovej zmesi vsypte horčičné semienka, dôkladne premiešajte a odstavte zo sporáka.
Rúru predhrejte na 180°C. Kačacie stehno oddeľte od kosti, nakrájajte na kocky (ak vám to vyhovuje viac, môžete použiť aj celé stehno s kosťou), zmiešajte s dusenou mrkvou a pórom. V zapekacej mise podlejte kačku a zeleninu slepačím vývarom, pridajte roztopený kačací tuk a okoreňte. Ako vrchnú vrstvu použite zemiakové pyré a pečte v dobre rozohriatej rúre približne 20 minút dozlatista.