Paradajkové rizoto s tuniakom

1 min
04. dec'24
Šťavnaté rajčiny priamo zo záhrady, kvalitný tuniak a ryža spolu vytvoria kombináciu, ktorá pošteklí chuťové bunky vášho malého hladoša. Keďže recept si vyžaduje iba malé množstvo tuniaka, siahnite v obchode po kvalitnejšej konzerve, ktorá obsahuje dostatok omega-3 mastných kyselín.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 30 g ryže
  • 200 g paradajok
  • 10 g tuniaka v olivovom oleji
Postup

Ryžu vložte do nástavca na ryžu, prilejte 50 ml vody a upevnite v parnom variči. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte.

V kastrólčeku priveďte k varu vodu a na približne 30 sekúnd do vriacej vody vložte rajčiny. Tie sa vďaka tomuto rýchlemu a horúcemu kúpeľu jednoducho ošúpu. Ošúpané paradajky rozrežte na menšie kúsky a dajte ich do parného variča. Do nádržky nalejte vodu po úrpveň 3 a nechajte variť na pare.

Po uvarení paradajok ich spolu s ryžou a tuniakom dôkladne rozmixujte. Ak máte väčšie deti, uvarené suroviny nemusíte mixovať - stačí ich spolu poriadne premiešať a servírovať.