- 120 ml vody
- 200 g múky
- 2 g sušeného mlieka
- 5 g sušeného droždia
- 15 g cukru
- 150 g paradajok
- 20 g mrkvy
- 20 g žltej papriky
- 3 olivy bez kôstky
- 30 g šunky
- olivový olej
- ¼ čajovej lyžičky oregana
Začnite prípravou cesta. Vo vode rozrobte sušené droždie a kým “pracuje”, zmiešajte spolu suché ingrediencie, teda múku, sušené mlieko a cukor. Pridajte droždie a priliatím vody vypracujte cesto. Prikryte ho utierkou a nechajte približne hodinu kysnúť.
V menšom kastrólčeku priveďte vodu k varu a vložte do nej paradajky. Tie po približne 30 sekundách vyberte, ošúpte a nakrájajte ich na kocky. Ošúpte aj mrkvu a nakrájajte ju na kolieska. Papriku opláchnite pod tečúcou vodou, odstráňte semienka a tiež nakrájajte. Rajčiny, mrkvu a papriku vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte.
Po uvarení zlejte prebytočnú tekutinu do pohára a uvarenú papriku odložte bokom. Paradajky spolu s mrkvou a oreganom rozmixujte, čím vám vznikne omáčka na základ pizze.
Rúru predhrejte na 180°C a pustite sa do prípravy pizze. Z cesta odďeľte ⅙ (táto časť bude tvoriť detskú pizzu) a rozvaľkajte ho na kruh s priemerom cca 12 cm. Na cesto rozotrite paradajkovo-mrkvovú passatu, ozdobte paprikou, šunkou a olivami. Pizzu vložte do poriadne vyhriatej rúry na približne 15 minút. Po upečení pokvapkajte olivovým olejom a pred servírovaním nechajte chvíľku vychladnúť.
Tip šéfkuchára: Ak nemáte čas na prípravu vlastného cesta, môžete ako základ použiť toastový chlieb. Pizzu tiež môžete po upečení posypať strúhaným parmezánom a bazalkou.