Filety z morského vlka s feniklom

  Kategórie: Recepty pre tehotné ženy,
1 min
26. okt'21
Jedlo plné farieb poteší nielen váš zrak, ale aj chuťové bunky. Netradičná kombinácia zeleniny s citrónom a rybou si vďaka spôsobu prípravy zachová všetky dôležité vitamíny a minerály, ktoré počas tehotenstva potrebujete. Recept je však ochudobnený o škroby, ktoré počas tehotenstva stabilizujú hladinu cukru v krvi, preto sa nebojte na tanier pridať kúsok opečeného pečiva alebo cícerový šalát.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 1 fileta z morského vlka
  • 1 fenikel
  • ¼ cibule
  • ½ citróna
  • 1 paradajka
  • štipka korenia štyroch farieb
  • olivový olej
Postup

Fenikel zbavte vrchných listov, opláchnite ho a nakrájajte na tenké plátky. Tie vložte do parného variča Beaba, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. V menšom hrnci nechajte zovrieť vodu a do vriacej vody vložte asi na 30 sekúnd celú paradajku. Potom ju okamžite preložte do misky so studenou vodou a odstráňte šupku a nakrájajte ju na malé kocky.

Rúru predhrejte na 200° a pokračujte v príprave. Citrón nakrájajte na plátky, cibuľu ošúpte, nakrájajte a zľahka opečte na olivovom oleji. Uvarený fenikel sceďte a pridajte na panvicu k cibuľke. Osoľte, okoreňte a opekajte ešte asi 2 minúty. Stiahnite z plameňa a pridajte nakrájanú rajčinu a citrón.

Na papier na pečenie položte filetu z morského vlka, osoľte, okoreňte, zakryte zeleninovou zmesou a ochuťte korením štyroch chutí. Papier na pečenie uzatvorte ako cukrík, konce zviažte kuchynskou niťou a pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút.