Veľmi chutná morská šťuka je ako stvorená pre deti, a to najmä preto, lebo patrí medzi málo tučné ryby. V kombinácii so zdravými sladkými zemiakmi a mrkvičkou pripravíte chutné jedlo nielen pre deti, ale aj pre dospelých.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 70 g sladkých zemiakov (batátov)
- 110 g mrkvy
- 30 g morskej šťuky
- 2 grécke olivy
- 2 čajové lyžičky smotany na varenie
- 60 ml polotučného mlieka
Postup
Sladké zemiaky a mrkvu ošúpte, opláchnite a nakrájajte na menšie kocky. Rybu vykostite (v prípade filety skontrolujte, či v nej neostali žiadne kosti) a takisto nakrájajte. Morskú šťuku spolu s mrkvou a batátmi uvarte v parnom variči pri vodnom leveli 3. Kým sa suroviny varia, predhrejte rúru na 200° C.
Uvarené ingrediencie dajte do zapekacej misy a zalejte smotanou na varenie rozmixovanou s mliekom a olivami. Pečte približne 15 minút a pred servírovaním nechajte chvíľu vychladnúť.