Mexické tacos

  Kategórie: Recepty pre tehotné ženy,
1 min
03. aug'21
Olá, amigos! Ste pripravení ochutnať trochu farebného Mexika? Legendárne tacos v podaní receptu Beaba obsahuje pre budúce mamičky dôležitý škrob a je takisto skvelým zdrojom komplexných cukrov, ktoré sa postarajú o ideálnu hladinu cukru v krvi. Pohánka navyše neobsahuje lepok, takže tieto taco placky sú vhodné aj pre celiatikov.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 60 g sladkej kukurice z konzervy
  • 100 g kuracích pŕs
  • ¼ čajovej lyžičky kari korenia
  • 1 čajová lyžička slnečnicového oleja
  • 1 čajová lyžička smotany na varenie
  • 1 pohánková taco placka (môže byť aj klasická pšeničná)
  • 10 g soleného masla
Postup

Čerstvý špenát dajte do parného hrnca, do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Medzitým nakrájajte kuracie prsia na menšie kúsky a na opečte na miernom plameni. Uvarený a scedený špenát dôkladne rozmixujte, pridajte kari a smotanu na varenie a opäť krátko mixujte.

Predhrejte rúru na 230° a zatiaľ v miske zmiešajte špenátovú zmes, kukuricu a opečené kuracie prsia. Touto zmesou naplňte taco placku a jemne ju zrolujte. Dajte do zapekacej misky, na vrch položte kocku soleného masla a pečte v dobre vyhriatej rúre približne 5 minút, kým nie je placka opečená dozlatista.

Tip šéfkuchára

Náplň taco placky môžete prispôsobiť svojim aktuálnym chúťkam. Nebojte sa experimentovať a pokojne pridajte napríklad olivy, papriku, syr, avokádo či koriander alebo pokvapkajte upečené tacos šťavou z limetky.