- 200 g čerstvého špenátu
- 60 g sladkej kukurice z konzervy
- 100 g kuracích pŕs
- ¼ čajovej lyžičky kari korenia
- 1 čajová lyžička slnečnicového oleja
- 1 čajová lyžička smotany na varenie
- 1 pohánková taco placka (môže byť aj klasická pšeničná)
- 10 g soleného masla
Čerstvý špenát dajte do parného hrnca, do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Medzitým nakrájajte kuracie prsia na menšie kúsky a na opečte na miernom plameni. Uvarený a scedený špenát dôkladne rozmixujte, pridajte kari a smotanu na varenie a opäť krátko mixujte.
Predhrejte rúru na 230° a zatiaľ v miske zmiešajte špenátovú zmes, kukuricu a opečené kuracie prsia. Touto zmesou naplňte taco placku a jemne ju zrolujte. Dajte do zapekacej misky, na vrch položte kocku soleného masla a pečte v dobre vyhriatej rúre približne 5 minút, kým nie je placka opečená dozlatista.
Tip šéfkuchára
Náplň taco placky môžete prispôsobiť svojim aktuálnym chúťkam. Nebojte sa experimentovať a pokojne pridajte napríklad olivy, papriku, syr, avokádo či koriander alebo pokvapkajte upečené tacos šťavou z limetky.