Marťanské pyré

1 min
16. okt'24
Pridávajte novú zeleninu do detských jedál nenápadne, a to vďaka polente, ktoré zjemní výraznú chuť deťmi nepoznanej brokolice. Táto zelená kapustovitá zelenina je pre zdravie detí veľmi prospešná a v jedálničku by nemala chýbať. Obsahuje množstvo vitamínu C, ale tiež vitamín A, B, D a K. Je skvelým zdrojom proteínov, vlákniny, betakaroténu a kyseliny listovej.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 150 g brokolice
  • 30 g polenty
  • 20 g mäsa (podľa vášho výberu)
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup

Polentu nasypte do nástavca na ryžu, vlejte k nej 45 ml vody a upevnite do variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť. Brokolicu rozdeľte na malé ružičky a na chvíľu ponorte do octovej vody. Mäso nakrájajte na malé kúsky a spolu s brokolicou dajte do parného variča (počkajte, kým sa polenta uvarí alebo využite dvojitý parný varič). Dolejte vodu po tretí level a uvarte. Na záver vložte všetky uvarené ingrediencie do mixéra, prilejte olivový olej a rozmixujte na požadovanú konzistenciu.