Čínska kapusta sa v našich končinách používa veľmi málo, čo je naozaj škoda. Je totiž sladučká a rovnako ako iné typy kapusty, aj tá čínska je bohatá na vápnik. Recept na kuracie prsia na čínsky spôsob v sebe kombinuje nezvyčajné chute, ktoré správne pošteklia detské chuťové bunky. Nebojte sa ani limetky, deti totiž prekvapivo často ocenia aj kyslasté chute.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 130 g čínskej kapusty
- 30 g ryže
- 30 g kuracích pŕs
- šťava z ½ limetky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- štipka kari korenia
Postup
Ryžu dajte do nástavca na ryžu, dolejte 45 ml vody a upevnite do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a varte 15 minút. Kapustu opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na tenké prúžky. Kuracie prsia takisto nakrájajte na menšie kocky a spolu s kapustou vložte do parného hrnca. Dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Uvarené suroviny rozmixujte spolu s olivovým olejom a kari korením, po chvíli pridajte šťavu z limetky a opäť mixujte, kým nedosiahnete konzistenciu pyré.