- 200 g brokolice
- 50 g nesladených kukuričných lupienkov
- 20 g strúhaného parmezánu
- 1 vajíčko
- 40 g kukuričnej múky
- 1 kus kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- slnečnicový olej na vyprážanie
- soľ
- čierne korenie
Brokolicu rozdeľte na menšie kúsky a opláchnite pod tečúcou vodou. Vložte ju do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a nechajte uvariť. Kým sa brokolica pomaly dusí, rozdrvte kukuričné lupienky - ak nemáte mixér, použite uzatvárateľné vrecko a valček na cesto alebo tĺčik na mäso. Rozdrvené kukuričné lupienky zmiešajte v miske s nastrúhaným parmezánom, soľou a čiernym korením podľa chuti.
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky (budú sa lepšie vyprážať) a obaľte v trojobale v poradí kukuričná múka-vajíčko-kukuričné lupienky. V panvici rozohrejte olej a obalené kuracie prsia vyprážajte na miernom až strednom plameni. Na záver rozmixujte uvarenú brokolicu s olivovým olejom, soľou a korením (podľa preferencií môžete pridať aj cesnak) a podávajte k chrumkavým kuracím prsiam ako prílohu.