Kačacie prsia s karfiolovo-zemiakovým pyré a syrom

  Kategórie: Recepty pre tehotné ženy,
1 min
08. jún'21
Kačacie prsia majú vysoký obsah bielkovín, ktorý je zvlášť prospešný pre tehotné ženy. Zabezpečíte ním bábätku zdravý vývin už v brušku a sebe doprajete potrebné výživné látky. Vo Francúzsku patria kačacie prsia medzi obľúbenú pochúťku, no doma si ich pripravuje málokto. Príprava tohto jedla je pritom veľmi jednoduchá a na rozdiel od iného hydinového mäsa majú kačacie prsia dokonalú výraznú chuť.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 1 ks kačacích pŕs
  • 200 g karfiolu
  • 100 g zemiakov
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • 40 g gorgonzoly
  • 10 cl smotany na varenie
  • mletá červená paprika
  • muškátový oriešok
Postup

Karfiol rozoberte na ružičky a ponorte na pár minút do vody zmiešanej s octom. Medzitým rozohrejte rúru na 210°, ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky. Karfiol spolu so zemiakmi vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Po uvarení zeleninu rozmixujte na konzistenciu pyré.

V menšom kastrólčeku zohrejte smotanu na varenie a pridajte oba typy syra, štipku mletej papriky a štipku mletého muškátového orieška. Omáčka bude hotová vtedy, keď budú syry rozpustené a konzistencia bude krásne krémová. Zemiakovo-karfiolové pyré dajte do zapekacej misy, zalejte syrovou omáčkou a pečte v rúre približne 20 minút, alebo kým nie je syr upečený dozlatista.

Kačacie prsia jemne narežte nožom do tvaru šachovnice, osoľte, okoreňte a opekajte na miernom plameni na troche rastlinného oleja z oboch strán. Hotové by mali byť vtedy, keď sú z oboch strán upečené dozlatista. Grilované kačacie prsia podávajte s upečenou karfiolovo-zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!