- 1 ks kačacích pŕs
- 200 g karfiolu
- 100 g zemiakov
- 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
- 40 g gorgonzoly
- 10 cl smotany na varenie
- mletá červená paprika
- muškátový oriešok
Karfiol rozoberte na ružičky a ponorte na pár minút do vody zmiešanej s octom. Medzitým rozohrejte rúru na 210°, ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky. Karfiol spolu so zemiakmi vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Po uvarení zeleninu rozmixujte na konzistenciu pyré.
V menšom kastrólčeku zohrejte smotanu na varenie a pridajte oba typy syra, štipku mletej papriky a štipku mletého muškátového orieška. Omáčka bude hotová vtedy, keď budú syry rozpustené a konzistencia bude krásne krémová. Zemiakovo-karfiolové pyré dajte do zapekacej misy, zalejte syrovou omáčkou a pečte v rúre približne 20 minút, alebo kým nie je syr upečený dozlatista.
Kačacie prsia jemne narežte nožom do tvaru šachovnice, osoľte, okoreňte a opekajte na miernom plameni na troche rastlinného oleja z oboch strán. Hotové by mali byť vtedy, keď sú z oboch strán upečené dozlatista. Grilované kačacie prsia podávajte s upečenou karfiolovo-zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!