Jahňacie s mrkvou na kandizovanom citróne

1 min
23. okt'24
Inšpirujte sa chuťami severnej Afriky a pošteklite detské chuťové bunky exotickým jedlom. Kandizované ovocie, lahodné jahňacie mäso a sladučká mrkva rozvonia celý domov a poteší brušká detí, no neodolajú ani rodičia. Tento tradičný africký pokrm je bohatý na železo, ktorého dostatok zabezpečuje správny rast, objem krvi a skvelú náladu.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 150 g mrkvy
  • 60 g zemiakov
  • 30 g jahňacieho mäsa
  • kandizovaný citrón
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup

Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Jahňacie mäso takisto narežte. Do sitka na bylinky dajte kandizovaný citrón a umiestnite ho spolu s nakrájanými surovinami do parného variča. Do nádržky dolejte vodu po tretiu úroveň a uvarte. Po uvarení vyberte sitko s citrónom a uvarené ingrediencie s menším množstvom kandizovaného citróna a olivovým olejom rozmixujte. Ak má vaše dieťatko jedlo radšej redšie, pridajte pred mixovaním trochu vody. Mixujte, kým nie je konzistencia kaše presne podľa vašich predstáv.