Mnohé generácie detí Pepek Námorník presviedčal o tom, že špenát obsahuje množstvo železa a dodáva ľuďom nadprirodzenú silu. Pravdou však je, že čerstvý špenát je na železo skúpy, no nájdeme v ňom inú, rovnako dôležitú látku - luteín. Tento silný antioxidant sa postará o zdravie srdca a očí, preto by mal mať špenát v jedálničku vášho dieťatka stále miesto.
Počet porcií
2
Ingrediencie
- 20 g múky
- ½ vajíčka
- 60 ml mlieka
- 90 g špenátu
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- 20 g kozieho syra
Postup
Čerstvý špenát vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Po udusení špenát spolu so sezamovým olejom rozmixujte a následne premiešajte s kozím syrom. V osobitnej miske zmiešajte vajíčko s múkou a mliekom - vznikne vám palacinkové cesto, ktoré môžete podľa chuti osoliť či osladiť. Palacinky pečte na dobre rozpálenej panvici potretej trochou oleja. Na záver palacinky potrite štedrou vrstvou špenátovo-syrovej zmesi, zrolujte alebo navrstvite na seba a podávajte.