Hrášková krémová polievka bude pochúťkou nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Vďaka hrášku a zemiakom je toto jedlo bohaté na uhľohydráty, šunka mu zasa dodáva potrebnú dennú dávku zdravých tukov. Kto by to bol povedal, že polievka môže byť takým výdatným a plnohodnotným jedlom?
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 150 g čerstvého hrášku
- 1 cibuľa
- 60 g zemiakov
- 20 g šunky
- maslo
Postup
Zemiaky ošúpte, opláchnite a nakrájajte na menšie kocky. Rovnako postupuje aj s cibuľou. Zeleninu spolu s hráškom (bez struku) vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Uvarené a scedené suroviny rozmixujte spolu so šunkou a kúskom masla. V prípade, že je polievka až veľmi hustá, prilejte trochu vody a znova rozmixujte. Polievku môžete podávať ozdobenú plátkom šunky a mladým hráškom.