Makrela je síce mastná, ale veľmi zdravá, preto by rozhodne nemala chýbať v jedálničku vášho dieťatka. Je skvelým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý vývoj mozgu dieťaťa, ale takisto majú blahodárne účinky na srdce. V porovnaní s ostatnými rybami je makrela menšia, takže sa nemusíte báť ťažkých kovov, ktoré sa môžu nachádzať vo väčších rybách, napríklad v lososoch alebo tuniakoch.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 50 g bulguru
- 60 g rukoly
- 20 g makrely
- 2 čajové lyžičky parmezánu
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
Makrelu vykostite a nakrájajte na menšie kúsky. Makrelu spolu s bulgurom vložte do nástavca na ryžu, zalejte vodou a upevnite na miesto. Do parného variča dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Po uvarení zlejte prebytočnú vodu a suroviny spolu s parmezánom, rukolou a olivovým olejom rozmixujte. Ak je to potrebné, dolejte vodu, v ktorej sa makrela s bulgurom varila. Servírujte ozdobené krutónmi a môžete pridať aj nastrúhaný parmezán a bazalku.