Francúzsky dezert Millasson

1 min
17. aug'21
Millasson, typický francúzsky dezert, je sladkou bodkou za akýmkoľvek hlavným jedlom. Vo Francúzsku si ho často doprajú nielen deti, ale aj rodičia, preto neváhajte a pripravte rovno viacero porcií. Dávajte si však pozor, pretože závislosť na tomto dezerte rastie s každým sústom.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 80 ml polotučného mlieka alebo sunaru
  • ½ vajíčka
  • 30 g múky
  • 15 g cukru
  • 1 čajová lyžička vody z pomarančových kvetov
Postup

Ako prvé predhrejte rúru na 200 °C. Kým sa rúra rozohrieva, v kastrólčeku zohrejte mlieko a v miske vyšľahajte vajíčko s cukrom. Postupne pridajte múku a mlieko a všetko opatrne premiešajte. Nakoniec pridajte vodu z pomarančových kvetov a ešte raz krátko premiešajte. Zmes vylejte do zapekacej misky vystlanej papierom na pečenie a pečte cca 13 minút pri teplote 200 C alebo 20 minút pri teplote 150 °C. Pred servírovaním nechajte Millasson trochu vychladnúť.

Šéfkuchárov tip

Zdá sa vám tento dezert jednoduchý a nezaujímavý? Pridajte do cesta ovocie, napríklad nakrájané jabĺčka, banány, hrušky alebo maliny či čučoriedky.