- 80 ml polotučného mlieka alebo sunaru
- ½ vajíčka
- 30 g múky
- 15 g cukru
- 1 čajová lyžička vody z pomarančových kvetov
Ako prvé predhrejte rúru na 200 °C. Kým sa rúra rozohrieva, v kastrólčeku zohrejte mlieko a v miske vyšľahajte vajíčko s cukrom. Postupne pridajte múku a mlieko a všetko opatrne premiešajte. Nakoniec pridajte vodu z pomarančových kvetov a ešte raz krátko premiešajte. Zmes vylejte do zapekacej misky vystlanej papierom na pečenie a pečte cca 13 minút pri teplote 200 C alebo 20 minút pri teplote 150 °C. Pred servírovaním nechajte Millasson trochu vychladnúť.
Šéfkuchárov tip
Zdá sa vám tento dezert jednoduchý a nezaujímavý? Pridajte do cesta ovocie, napríklad nakrájané jabĺčka, banány, hrušky alebo maliny či čučoriedky.