Ostal vám doma starší chlieb, ktorý nechcete len tak vyhodiť do koša? Využite ho na prípravu chutného a zdravého dezertu, ktorý môže poslúžiť aj ako plnohodnotné raňajky. Puding bez pridaného cukru obsahuje bielkoviny, vápnik, vlákninu, komplexné uhľohydráty a vďaka bobuľovému ovociu aj mnohé vitamíny a minerály dôležité pre správne fungovanie organizmu.
Počet porcií
2
Ingrediencie
- 30 g staršieho chleba
- 50 ml mlieka
- polovica menšieho vajíčka (cca 15 g)
- 20 g čučoriedok
- 20 g malín
Postup
Chlieb nakrájajte na menšie kusy, namočte do mlieka a nechajte pár minút odstáť - pečivo za tento čas nasaje mlieko a zmäkne. Zmäknutý chlieb spolu s vajíčkom rozmixujte, po chvíli pridajte aj ovocie a opäť krátko mixujte. Takto pripravenú zmes rozdeľte do menších formičiek na pečenie, vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Puding nechajte trochu vychladnúť, no podávajte stále teplý.
Šéfkuchárov tip
Starším deťom nemusíte ovocie mixovať, ale pridajte ho do chlebovej zmesi celé.