- 150 g čakanky
- ¼ bielej cibule
- 30 g tapioky
- 10 g šunky
- maslo
Z čakanky odrežte horkú koreňovú časť a nakrájajte ju na prúžky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky, ktoré sa bez problémov zmestia do sitka na bylinky. Sitko spolu s nakrájanou čakankou vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť.
V menšom kastrólčeku nechajte zovrieť pol litra vody a do vriacej vody vsypte tapiokové perličky. Varte ich približne 7 minút na jemnom plameni a občas zamiešajte. Tapioka je uvarená vtedy, keď sú perličky priehľadné.
Po uvarení všetkých surovín sceďte vodu a čakanku spolu s tapiokou, šunkou a trochou masla rozmixujte do požadovanej konzistencie.