Čakanka na cibuľke so šunkou a tapiokou

1 min
23. nov'21
Horká chuť nepatrí medzi najobľúbenejšie ani u dospelých, preto sa niet čo čudovať, keď deti horké jedlá odmietajú. Horkosť čakanky však v tomto recepte zjemní sladkastá cibuľa, slaná šunka a v neposlednom rade aj maslo a tapioka. Nebojte sa deťom naservírovať toto jedlo, v ktorom sa ukrýva dokonalá kombinácia chutí.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 150 g čakanky
  • ¼ bielej cibule
  • 30 g tapioky
  • 10 g šunky
  • maslo
Postup

Z čakanky odrežte horkú koreňovú časť a nakrájajte ju na prúžky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky, ktoré sa bez problémov zmestia do sitka na bylinky. Sitko spolu s nakrájanou čakankou vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť.

V menšom kastrólčeku nechajte zovrieť pol litra vody a do vriacej vody vsypte tapiokové perličky. Varte ich približne 7 minút na jemnom plameni a občas zamiešajte. Tapioka je uvarená vtedy, keď sú perličky priehľadné.

Po uvarení všetkých surovín sceďte vodu a čakanku spolu s tapiokou, šunkou a trochou masla rozmixujte do požadovanej konzistencie.