Bravčová pečienka s okrúhlicou

1 min
04. okt'22
Zabudnite na predsudok, že bravčové mäso je za každých okolností plné tuku. Neplatí to napríklad v prípade pečienky, ktorá obsahuje len veľmi málo tuku, vďaka čomu je vhodná už pre deti od 9 mesiacov. V spojení s okrúhlicou, ktorej chuť je horká a sladká zároveň, deťom pripravíte plnohodnotný obed, ktorý ich zasýti a dodá im potrebné výživné látky.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 30 g krupice
  • 20 g bravčovej pečienky
  • 140 g mladej okrúhlice
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • pár vetvičiek petržlenu
Postup

Krupicu dajte do nástavca na ryžu, dolejte k nej 45 ml vody a upevnite v parnom variči. Do nádržky variča vlejte vodu po úroveň 3 a krupicu uvarte. Okrúhlicu ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kocky. Na tenké pásiky zase nakrájajte bravčovú pečienku a spolu s okrúhlicou dajte do parného variča. Opäť dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Na záver všetky uvarené suroviny spolu s olivovým olejom mixujte dovtedy, kým nebude mať jedlo jemnú kašovitú konzistenciu.