Baklažánové casserole s parmicou a bazalkovým pestom

  Kategórie: Recepty pre tehotné ženy,
1 min
21. máj'24
Červená parmica, stredomorská ryba, ktorá je v našich končinách pomerne neznáma, sa chuťovo perfektne dopĺňa s baklažánom a bazalkovým pestom, ktoré si na juhu Francúzska nevedia vynachváliť. Zavítajte aj vy do týchto končín aspoň v kuchyni a pripravte si chutné letné jedlo hodné dovolenky na Azúrovom pobreží.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 1 menší baklažán
  • 4 filety červenej parmice
  • olivový olej
  • hrsť lístkov čerstvej bazalky
  • 20 cl extra panenského olivového oleja
  • 20 g píniových orieškov
  • ¼ strúčiku cesnaku
  • 2 čajové lyžičky parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie
Postup

Rúru predhrejte na 200°C a pustite sa do prípravy chutného letného jedla. Baklažán opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kocky. Uvarte v parnom variči Beaba (vodu dolejte po tretiu úroveň).

Píniové oriešky opečte na suchej panvici alebo na pekáči v rúre (stačí 5 minút, kým nie sú upečené dozlatista).

Uvarený baklažán sceďte, dajte do zapekacej misy, položte naň rybu a v dobre vyhriatej rúre pečte asi 15 minút.

Medzitým si pripravte pesto - všetky ingrediencie na pesto okrem bazalky (teda olivový olej, oriešky, cesnak, parmezán, soľ a korenie) vložte do mixéra a po chvíli mixovania pridajte aj bazalkové lístky (s nimi už mixujte opatrne, pretože bazalka sa môže sfarbiť dočierna).

Pesto podávajte k upečeným casserole a ak ho nespotrebujete, môžete ho v uzavretej nádobe skladovať v chladničke po dobu približne 3 dní.