- 1 menší baklažán
- 4 filety červenej parmice
- olivový olej
- hrsť lístkov čerstvej bazalky
- 20 cl extra panenského olivového oleja
- 20 g píniových orieškov
- ¼ strúčiku cesnaku
- 2 čajové lyžičky parmezánu
- soľ
- čierne korenie
Rúru predhrejte na 200°C a pustite sa do prípravy chutného letného jedla. Baklažán opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kocky. Uvarte v parnom variči Beaba (vodu dolejte po tretiu úroveň).
Píniové oriešky opečte na suchej panvici alebo na pekáči v rúre (stačí 5 minút, kým nie sú upečené dozlatista).
Uvarený baklažán sceďte, dajte do zapekacej misy, položte naň rybu a v dobre vyhriatej rúre pečte asi 15 minút.
Medzitým si pripravte pesto - všetky ingrediencie na pesto okrem bazalky (teda olivový olej, oriešky, cesnak, parmezán, soľ a korenie) vložte do mixéra a po chvíli mixovania pridajte aj bazalkové lístky (s nimi už mixujte opatrne, pretože bazalka sa môže sfarbiť dočierna).
Pesto podávajte k upečeným casserole a ak ho nespotrebujete, môžete ho v uzavretej nádobe skladovať v chladničke po dobu približne 3 dní.