Vedeli ste, že artičoky Francúzi jedia tak často, ako my napríklad mrkvu? Táto zelenina pochádzajúca z Afriky obsahuje účinnú látku cynarín, ktorá chráni a posilňuje pečeň. Artičoky sú navyše významným zdrojom železa a horčíka a ukrývajú v sebe aj vitamíny skupiny B.
Počet porcií
1
Ingrediencie
- 150 g mrazených artičokových srdiečok
- 30 g quinoi
- 20 g mäkkého kozieho syra
- pažítka
Postup
Artičoky rozmrazte, nakrájajte na kocky a dajte do parného variča. Varte 15 minút s vodou dosahujúcou level 3. Quinou spolu s 45 ml vody vložte do nádoby na ryžu, umiestnite ju do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a takisto uvarte. Uvarenú quinou spolu s artičokmi a kozím syrom rozmixujte, po chvíli pridajte nakrájanú pažítku a opäť premixujte. Podávajte s opečeným chlebíkom.